Спа и баня, Тяло Спа и баня Тяло

В света на етеричните масла

Животът ни е изпълнен с бързи темпове и стрес, търсенето наречено „баланс“ става все по-актуално. Едно от решенията, които ни предоставя природата, са етеричните масла.Ние Ви предоставяме широка гама именно от тях, които ще ви отведат в света на ароматерапията, използвайки Чети повече

Без категория Без категория

Общински конкурс на тема „Очарователна Коледа с българско розово масло“

Rozata.com съвместно с ОУ“ Отец Паисий“ гр.Русе организираха Общински конкурс на тема „Очарователна Коледа с българско розово масло“. Темата на творбите беше свързана с българското розово масло в традициите и културата на народа ни.

В конкурса се включиха над 60 деца, които с Чети повече

Блог Блог

Органично или обикновено розово масло?

Развитието на биологичното производство в България е спомогнато от екологичните и почвените условия. Страната ни има разнообразен климат и релеф, които поддържат голямо биоразнообразие и биологичен контрол. Най-много биопроизводители има в Южна България. Етерично-маслените култури, включително и розите, се произвеждат предимно в Подбалканската низина, както и в Тракийската низина, която се счита за най-подходяща за градинарство.

Къде се използва розово масло?

Българското розово масло е световно признато със своето високо качество и многостранно приложение. По-голямата част от продукцията е насочена към външните пазари, като основните държави за износ на българско розово масло са Франция, Германия, САЩ и Япония. Българското розово масло се използва най-вече в козметиката, парфюмерията и ароматерапията. Въпреки това, проучванията също доказват и фармацевтични ефекти на розовото масло и неговите съставки. Производството на органичен розов цвят и масло изисква прилагане на нови земеделски практики. Това изисква допълнителни инвестиции и технологии, за да може продукцията да бъде сертифицирана като биологична. Производителите на органични рози са изправени пред много предизвикателства, които включват запазване и подобряване на маслодайната роза, както и строг контрол на вредителите и болестите.

Кога се берат маслодайните рози?

Суровина за производство на розова вода и розово масло са съцветията от маслодайна роза (Rosa Damascena). Тези съцветия биологически се формират през месец април и се берат в края на месец май и началото на месец юни. Продължителността на растежа и оформянето на цветовете е около 40 дни и ако в почвата има някакви вредни елементи, те могат да се натрупват в продължение на тези 40 дни. При плодовете и зеленчуците този период на натрупване е от порядъка на 150 – 200 дни, което го прави 4-5 пъти по дълъг.

Как се произвежда органично розово масло?

По-важен е начина на преработване на розовите съцветия и получаване на розово масло и розова вода. Това става чрез двукратна водопарна дестилация при температура 100 градуса по Целзий. Ако в розовите съцветия по време на 40 дневния им растеж попаднат вредни химически елементи като: пестициди, инсектициди, хербициди и тежки метали, то при дестилацията те не преминават в готовия продукт. Това е така, защото точката на кипене на почти всички вредни вещества е над 100 градуса по Целзий. В процеса на производство продуктът преминава последователно през две последователни дестилации при 100 градуса по Целзий. В крайна сметка разликата между обикновените розова вода и розово масло и органичните такива, се оказва в цената, но защо е така?

Какво е органично земеделие?

Органичното земеделие е уникална система за управление на производството, при която се използват различни подходи във фермите за поддържане и подобряване на екологичното здраве. Тъй като органичните фермери трябва да спазват строги стандарти и изисквания, защитата на растенията може да бъде сложна. Успешната защита на органичните насаждения изисква разработване на стратегии, които трябва да се основават на задълбочено познаване на отглежданата култура и нейното взаимодействие с най-вероятните плевели, вредители и патогени. Разбирането на влиянието на местния климат, релефа и характеристиките на почвата е основен фактор за прилагането на успешна стратегия за контрол на болести и вредители по маслодайните рози. Това зависи повече от усъвършенстване на системата за отглеждане като цяло, отколкото от подобряването на всеки отделен елемент от екологичната система.

Защо да предпочетем органичен продукт?

Организацията на био производство е изключително сложен, дълъг и скъп процес, който има огромен ефект върху крайната цена на продукта – био розово масло или био розова вода. Био продуктите, дори и по-скъпи, са винаги предпочитани от крайните потребители, заради строгия контрол наложен в производството на био етерични масла. И не на последно място, е важно да се отбележи, че тези етеричномаслени продукти не се консумират като храна (с изключение на няколко, използвани за ароматизиране на храни).

Блог, Лице, Тяло Блог Лице Тяло

Какво е Ниацинамид и действието му върху кожата

Витамин B3, обикновено наричан ниацинамид, се произвежда и използва от тялото за преобразуване на въглехидрати, мазнини и протеини в енергия. Известно е, че спомага за стимулиране на мозъчните и храносмилателните функции, подобрява симптомите на артрита, наред с други неща. Това е един от осемте витамина B-комплекс. Тялото може също да произвежда ниацин от аминокиселини. Ниацинът се предлага в няколко форми, включително ниацинамид, за който е известно, че има много ползи за грижата за кожата.

Кои са добрите източници на Ниацинамид?

ДНЕВЕН КРЕМ SEVAN ROSES С РОЗОВО МАСЛО 50MLПри поглъщане препоръчителното дневно количество на витамин В3 за възрастни мъже е 16 милиграма (мг.) на ден, а за възрастни жени, които не са бременни, 14 мг. на ден. Така че, докато правите своя списък с хранителни стоки, не забравяйте да включите храни като: гъби, Чети повече

Блог, Лице, Тяло Блог Лице Тяло

Какво е бустер и действието му върху кожата

Стегнатостта е един от най-важните аспекти на красивата и здрава кожа. С процеса на стареене обаче кожата ни губи колаген, което води до образуването на фини линии, отпускане, по-видими пори и суха кожа. Също така има намалена функция на мастните и потните жлези, което води до намаляване на естествената способност на кожата да произвежда хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е едно от най-универсалните и вещества в природата, намира се в телата на повечето живи организми.

Изследванията обаче показват, че производството на хиалуронова киселина, при хората, намалява с възрастта. Възстановяването на нивата на хиалуронова киселина в кожата може безопасно да се постигне чрез грижа за кожата и естетични процедури. Една от популярните опции, които се използват широко днес, е бустер без операция и инжекция. Бустерът позволява процедурите да бъдат безболезнени и без травми. Като резултат кожата е в състояние да постигне сияен и хидратиран тен, заедно с видимо намаляване на бръчките.

Какво представляват бустерите за кожа?

Бустерите са съвременна терапия от най-висок клас, предназначена да изведе хидратацията и подхранването на кожата на следващото ниво. Лечението използва микроинжекции на мека гелообразна субстанция, чийто основен компонент е хиалуроновата киселина (НА). Както е известно, хиалуроновата киселина е вещество, което човешкото тяло произвежда естествено. За много дерматолози и производители на продукти за грижа за кожата Хиалуроновата киселина е ключов фактор за намаляване на фините линии, като същевременно прави кожата да изглежда по-млада и по-стегната. Бустерите действат като голям резервоар, задържайки влагата, както и стимулирайки фибробластите на кожата. Като цяло има два вида бустери:
– Биоревитализация – с чиста Хиалуронова киселина;
– Мезотерапия – която съдържа формули с Хиалуронова киселина и витамини, минерали, растителни екстракти и аминокиселини.

10 ползи от бустер терапията на кожата

1. Придава естествен блясък на кожата;
2. Хидратира в дълбочина и овлажнява кожата;
3. Изглажда кожата;
4. Подобрява еластичността и стегнатостта на кожата;
5. Омекотява и изглажда мимическите бръчки;
6. Избелва на кожата;
7. Намалява тъмните кръгове под очите;
8. Намалява кожните несъвършенства като белези от акне;
9. Увеличава производството на колаген и обновяването на клетките;
10. Намалява възпаленията и свива порите.

Кои части на тялото трябва да се третират с бустери?

Лице:
Бръчки и фини линии по бузите и около брадичката и устата;
Бръчки по външните ъгли на очите;
Фини линии на челото;
Белези от акне;
Общ овал.

Тяло:
Отпусната кожа на шията;
Отпусната кожа на гърба и на ръцете;
Проблеми с тена, засягащи деколтето.

Разлика между дермалните филъри и бустерната терапия

Докато дермалните филъри са специално предназначени да заменят обема, загубен чрез стареене, то бустерите хидратират кожата отвътре и подобрят цялостното й състояние. Бустерите са предназначени да възстановят баланса на хранителната среда на кожата. Подобряват еластичността на кожата, която е била преждевременно остаряла от прекомерно излагане на слънце, тютюнопушене и факторите на околната среда. Ефективни са при третиране на зони, особено склонни към преждевременно стареене, като деколтето, където кожата е по-фина. Тази терапия е подходяща за всички видове кожа и предлага забележим ефект още след първото нанасяне.

Вижте пълната гама продукти за бустерна терапия тук!

 

Блог, Лице Блог Лице

Хиалуронова терапия за кожа без бръчки

Молекулите на хиалуроновата киселина могат да привлекат и задържат вода до 1000 пъти собственото си тегло, поради което са толкова ефективни при хидратиране на кожата и поддържането й овлажнена през целия ден. Чрез увеличаване на съдържанието на вода в кожата, хиалуроновата киселина помага и за изглаждане на фините линии и бръчки. Хиалуроновата киселина в комбинация с богат набор от витамини, алантоин и концентрирани растителни екстракти ефективно и мигновено упражнява лифтинг действието си, което подтиска процесите на стареене на кожата и стимулира нейната регенерация. Действието на хиалуроновата киселина е да задържа влагата в клетките, предотвратявайки преждевременното изсушаване и състаряване, както и създаването на защитен филм на повърхността. Той не позволява на влагата да се изпарява и възпрепятства обезводняването на по-дълбоките слоеве на кожата. Активизира процеса на регенерация, помага за обновяването на клетките на кожата, изглажда бръчките и намалява появата на нови.

HYALUROSE ХИАЛУРОНОВИ ANTI-AGE АМПУЛИ 7БР.

Двойно хиалуронови ампули против бръчки с дълбоко хидратиращ ефект и рози! Най-красивите и нежни цветя на майката природа, със своя ободряващ аромат и хипнотизираща привлекателност, винаги са прекрасна гледка за уморените очи, независимо от сезона. Но те не са само елегантност и красота. Цял свят от ползи за здравето е скрит в тези живи и ароматни венчелистчета. Розовата вода съдържа всички тези ползи за здравето и много повече. Розовата вода помага за връщането на младостта на кожата, страхотен антиоксидант е. Розовата вода се получава чрез накисване на розови листенца в гореща вода чрез процес, наречен дестилация. Тъй като е годна за консумация, често се използва като овкусител за храна. Но също така се среща доста често в много козметични продукти, медицина и дори се използва за религиозни практики в някои култури.
Благодарение на тези противовъзпалителни свойства, може дори да помогне за намаляване на признаците на розацея и екзема. Розацеята е доста често срещано кожно заболяване, което причинява постоянно зачервяване и видими кръвоносни съдове. Екземата е състояние на кожата, което също причинява зачервяване, но често е придружено от сърбеж и е често срещано явление при деца.

РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ С РОЗОВО МАСЛО И ХИАЛУРОН

Благодарение на българското розово масло във формулата на продукта той притежава силно, антиоксидантно действие против агресорите от околната среда. Хиалуроновата киселина е ултрамощен хидратиращ компонент. Попива мигновено, без да запушва порите. Подходящ за всеки тип кожа, включително и чувствителна. Розовото етерично масло се използва в козметични процедури и за лечение на здравословни проблеми от хиляди години. Самата роза, според намерени вкаменени фосили, е на около 35 милиона години и се смята, че нейните 150 вида произхождат от цялото Северно полукълбо; от Аляска до Мексико и дори Северна Африка. Със своя мощен състав от противовъзпалителни елементи, етеричното масло от роза е идеалната съставка, която да върне блясъка на кожата. Използва се локално, за да намали появата на зачервяване и подпухналост. Със способността си да помага за заздравяването и защитата на повърхността на кожата, розовото масло е чудесна съставка за поддържане на младежки тен. Розовото масло има дълбоко подхранващи свойства, които могат да помогнат на кожата да стане по-здрава. Подхранването на кожата с това етерично масло може да помогне на тена да изглежда по-ефектен и сияен.

Ефектът от Хиалуронова терапия с масло от рози и розова вода:

· Намалява и изглажда бръчките;
· Подпомага регенерацията на клетките и подобрява клетъчния метаболизъм;
· Предпазва кожата от вредното въздействие на свободните радикали;
· Запазва хидратацията на кожата;
· Стегната и гладка кожа.

Блог, Лице, Тяло Блог Лице Тяло

Ексфолиране на кожата – ексфолианти

Ексфолирането е процес на премахване на мъртвите клетки от повърхността на кожата, за да се предотврати запушването на порите. На всеки 24 часа в кожата ни умират над 1 милион клетки. Мъртвите клетки се натрупват, смесват се със себума и запушват порите. Като последствие на това може да се появят черни точки, акне и несъвършенства по кожата. След ексфолиране кожата на лицето и тялото придобива по-свеж вид, защото се подобрява притока на кръв. Извършва се с помощта на фини абразивни частици. Ако кожата е нормална може да бъде ексфолирана няколко пъти седмично. Ако е чувствителна или има налични кожни проблеми, тогава ексфолиране един път седмично е напълно достатъчно. Въпреки, че кожата възстановява епителните клетки веднъж месечно, понякога този процес се забавя. При този метод на почистване на кожата се постигат най-добри резултати при използване на природни продукти като захар, активен въглен, кафе, чай, сол и т.н.

Ексфолиант за тяло Роза 250ml Fionna

 Ароматният ексфолиант за тяло FIONNA съдържа захарни частици, които изключително нежно ексфолират и почистват кожата на тялото. Растителните масла добавени във формулата подхранват в дълбочина кожата и я правят мека и еластична. Розовото масло има уникалните свойства да нормализира киселинността на кожата, както и да неутрализира вредните метеорологични влияния върху дермата По правило ексфолиантите винаги се нанасят върху добре измита и влажна кожа с нежни кръгообразни движения. Това помага за стимулиране на кръвообращението в горния дермален слой на кожата. Ароматните растителни масла в този продукт оставят траен аромат и неповторимо усещане за свежест.

Захарен скраб за лице и тяло с розова вода 200ml

Захарта не намалява хидратацията на кожата, за разлика от някои други ексфолианти. Този продукт е храна за сетивата със 100% истинска захар и добавена натурална розова вода. Розовата вода не само хидратира кожата на лицето и тялото, но също така успокоява кожата и има стягащ ефект върху фините подкожни капиляри. Изключително богата и овлажняваща формула с релаксиращия аромат на роза. Подходяща е и за ежедневно измиване на лице и тяло. Нанася се върху навлажнена кожа с леки масажни движения, след което се изплаква. Мощен ексфолиант с подхранващи масла, които хидратират и почистват в дълбочина. Придава блясък и прави кожата сияйна и мека.

Ексфолиант за тяло Пъпеш 250ml Fionna

Събуждащ сетивата ексфолиант за тяло със захар и пъпеш. Този продукт е събрал красотата и аромата на лятото. Не дразни и не предизвиква алергични реакции. Фината текстура и нежния аромат на пъпеш са истинско удоволствие за сетивата. Пъпешът е пренесен от Азия в Европа. Богат е на витамин С, каротин и витамини от група В. Сладкият плод съдържа и минерални соли – калий, калций, фосфор, магнезий и желязо. Пъпешите не са само здравословна храна. Те попадат в списъка със свежи плодове, които имат широко приложение в козметиката. Пъпешът облекчава обриви, слънчеви изгаряния и лекува екземи. Витамините Е и К спомагат за заздравяването на кожата. Витамин А и фолиевата киселина стимулират регенерацията на клетките.

Ексфолиант за тяло Папая 250ml Fionna

Папаята е екзотичан плод, който изобилства през цялата година. Предоставя голямо количество полезни за здравето съставки. Папаята съдържа ензими като папаин и химопапаин, които успокояват възпалените участъци на кожата. От кората на папая се извлича ензим, който премахва с лекота мъртвите клетки от повърхността на кожата. Това спомага за намаляване на бръчките, фините линии и възрастовите петна по кожата. Резултатът е по-млада, свежа и мека кожа. Ексфолиантът за тяло Папая със захар е подходящ за ежедневна употреба, като резултат от употребата му кожата е по-сияйна и млада. Трайният екзотичен аромат на папая е истински празник за сетивата.

Скраб за тяло Детокс 330ml

Чудесен ексфолиант с двойно действие. Активният въглен е невероятен природен дар и най-добре пазената тайна в грижата за кожата. Наричан е “чудодейна съставка”, защото отстранява мъртвите клетки и елиминира токсините в кожата. Активният въглен има способността да намалява възпалението при акне. Убива бактериите и регулира отделянето на себум, детоксикира и почиства кожата. Може да изглежда мръсен, но въгленът има чудодейни свойства и оставя тена на кожата свеж и сияен. Представлява обработен въглерод с увеличена и силно пореста повърхност. Като магнит порите по повърхността му извличат излишното омазняване, замърсяванията и вредните вещества. Това е процес наречен адсорбция и е мощен начин за детоксикация и почистване. Скраб за тяло Детокс е с уникална формула, която е обогатена с екстракт от зелен чай, който е мощен антиоксидант. В допълнение с комплекс от хиалуронова киселина и витамин Е за интензивно овлажняване и регенериране на кожата.

Хидратиращ ексфолиант за тяло 4 в 1 – 300мл

Един наистина уникален продукт в грижата за тялото. Съдържа натурални частици от кайсиеви ядки, които деликатно отстраняват мъртвите клетки и замърсявания и оставят идеално почистена и мека кожа. Формулата е комбинация от 4 масла, които подхранват и регенерират дермата:
– Био Розово масло;
– Био Арганово масло;
– Масло от Гроздови Семки.
– Масло от Сладък Бадем.
Био Розовото масло като добавка освен, че има божествен аромат, спомага за нормализиране на обмяната на веществата в дермата, изглажда кожата и я прави по-стегната и еластична. Използва се за лечение на изгаряния и някои дерматологични заболявания.

Био Аргановото масло се добива по древна технология, чрез специални каменни мелници. За получаването на 1 литър арганово масло са необходими около 80 кг ядки. И точно заради това е наричано „течното злато на Мароко“. Спада към категорията сухи масла, защото не е толкова мазно и попива по-бързо от другите растителни масла. То има анти-ейдж действие, благодарение на мастните киселини, които са в него, също така овлажнява кожата, прави я мека и гладка, и е мощен антиоксидант. Освен това арганът предпазва кожата от възпаления и екземи, успокоява акнето и чувствителността.

Маслото от гроздови семки е мощен антиоксидант, попива бързо и лесно в кожата, съединява и задържа влагата. Има над 100 активни съставки. Освежава кожата и държи първенството по съдържание на витамин Е.

Бадемовото масло има богат мастнокиселинен състав и е подходящо за всички типове кожа. С изключително леката си текстура, то попива бързо и успокоява, като същевременно подхранва и заглажда фините линии. Смята се, че редовната употреба на маслото стимулира обновяването на епидермиса. Ефективно средство за предотвратяване появата на стрии и възпрепятства загубата на еластичност на проблемни участъци на кожата.

Блог, Коса Блог Коса

Грижа за косата при косопад

Косопадът е един от най-честите козметични и здравословни проблеми. В забързаното ежедневие, стресът, неправилното хранене, вирусни или гъбични инфекции, смяна на сезоните и много други фактори, могат да станат причина за поява на косопад. Включването на природни съставки в грижата за косата и кожата се практикува от много векове и се смята за един от най-ефективните методи за отстраняване на проблема с косопада. Шампоан за растеж на косаПроизводителите на козметични продукти прилагат много успешно формули, които са комбинации на протеити (кератин, колаген) и природни екстракти, масла и емулсии, в ежедневната борба с косопада. Грижата за косата започва с подбор на правилния шампоан, който ще заздрави и хидратира скалпа. Шампоан за растеж на коса с кератин, чесън и колаген 450 мл.

Кератин – функции

Кератинът е влакнест структурен протеин, който се намира в епителните клетки по повърхността на кожата. Различните видове кератин са отговорни за структурата и растежа на косата, ноктите и кожата. Функциите на кератините се определят от техните аминокиселинни вериги. Кератинът не може да се разтваря във вода, разтворители, киселини или основи. Поради тази причина структурата му остава непокътната, когато е изложена на химическите процеси в тялото. Кератините разчитат на хидратация (вода), за да поддържат общия си размер и функция. Изграждат косата и ноктите и са смятани за най-силния протеин в човешкото тяло.

Маска за коса с кератин, чесън и колаген 350 мл.

Маска за коса с кератин и чесънСъвременната козметика, която е обогатена с протеини, заздравява косата и стимулира фоликулите на скалпа да се възстановяват. Косата израства здрава, мека и лъскава. Структурата на косъма става по-еластична. Редовната употреба на маски за коса съдържащи протеини и природни екстракти и масла имат магичен ефект върху косата. Те я правят жизнена и устойчива на вредни влияния. В допълнение те, също така може да се каже, че стимулират растежа й.

Чесън – суперхрана за организма

Чесънът е суперхранаЧесънът е растение с много и доказани лечебни свойства. Той е природен антибиотик и с право е наричан “суперхрана”. Ползите от чесъна се дължат на сяросъдържащи вещества, които се отделят при смачкване на скилидката. Освен, че е от най-големите врагове на грипа и настинките, високото кръвно и бактериалните инфекции, чесънът е и незаменим помощник в борбата с косопада. В миналото нашите баби са се борили с прогресиращото падане на косата, чрез различни домашно приготвени маски за коса, съдържащи чесън. В днешно време козметичните производители намаляват до минимум неприятната остатъчна миризма в продуктите с екстракт от чесън и увеличават ползите.

Маска за коса при косопад с чесън 350 мл.

Маска за коса при косопадАлицинът, който се съдържа в чесъна има силни противовъзпалителни и антигъбични свойства, които са широко използвани за лечение на пърхот и сърбеж по скалпа. Чесънът съдържа 17 вида аминокиселини и много благоприятни за косата и кожата минерали като: сяра, желязо, калций, магнезий, калий, цинк и фосфор. Прилагането редовно на козметика против косопад, съдържаща екстракт от чесън, ще успокои скалпа и ще заздрави косата. Активните съставки стимулират корените на косата, контролират секрецията на себум и се справят с косопада. Косата става здрава, силна и еластична.

Блог, Тяло Блог Тяло

Хидратиране на кожата след плаж

Какво да правим след излагане на слънце?

Грижата за хубава и сияйна кожа започва отвътре с приемането на голямо количество течности и вода ежедневно. Хидратацията на организма е от ключово значение за здрава кожа. След плаж доброто измиване на тялото от солена вода, пясък и плажни продукти е много важно. Не на последно място е правилният избор на овлажняващи и възстановяващи кремове и балсами за след плаж, които съчетават природни етерични масла и екстракти. БАЛСАМ ЗА ТЯЛО SEVAN ROSES С НАТУРАЛНИ МАСЛА 200MLБалсамът за тяло Sevan Roses с натурални масла 200 мл., съчетава нежната текстура на етерични масла в ароматна комбинация, а резултатът е хидратирана кожа, която е мека като кадифе.

Хидратиране на кожата с масло от Шеа

Маслото от Шеа притежава интензивно подхранващи свойства и е “благословия за кожата”. Произвежда се в тропическа Африка на ръка от семената на плодовете на дървото Карите. Самите дървета са все още диворастящи и незасегнати от вредните влияния на цивилизацията. Маслото от Шеа има широко терапевтично приложение в козметиката. Отпуска и успокоява уморената и раздразнена кожа, изглажда я и трайно я хидратира.

Успокояване на кожата с масло от Салвия (Градински чай)

Градинският чай (Salvia Sclarea), Салвия, е вид цъфтяща билка, широко разпространена в България и по Средиземноморието. Етеричното масло се извлича от пъпките и листата на растението и има характерен аромат, използван в ароматерапията. Смята се, че много от етеричните масла имат антибактериални ефекти. Маслото от Салвия е с доказано антибактериално действие срещу всички бактерии, върху които е тествано. Някои от химичните компоненти на Салвия имат и противогъбичен ефект.

Изглаждане на кожата с масло от Кайсия

Кайсиевото масло се добива чрез студено пресоване на кайсиеви ядки. Маслото от кайсия има отличителни антисептични и антиоксидантни свойства. Широко използвано е в козметичната индустрия, заради богатото си хранително съдържание на: витамин В17 (амигдалин), витамин А, витамин Е и различни мастни киселини, които го правят мощен антиоксидант. Кайсиевото масло се абсорбира много бързо и лесно от кожата, защото наподобява произвеждания от организма мастен себум. Спомага на кожата да остане сияйна и мека, подхранва я и забавя появата на бръчки и фини линии.

Подхранване

Чети повече

Блог, Тяло Блог Тяло

Антицелулитни терапии

Какво представлява целулита?

Целулитът е мастна тъкан, която се намира под кожата и с натрупването на мастни клетки, води до деформиране на тази тъкан и видимият ефект върху кожата, известен като “портокалова кора”. Правени са много изследвания за причините за появата на целулит. Освен наследственост, съществуват много фактори като начин на хранене, физическа активност, задържане на вода в организма, което е пряко свързано с особеностите на метаболизма на организма. Все още не е установена точната причина за появата на целулит, но за поддържането на стегната фигура и гладка кожа са създадени различни терапии, лесни за използване в домашни условия. Плажният сезон е причината много жени да потърсят природосъобразни терапии за подобряване на естетическия вид на кожата. Природата е най-добрият лечител.

Как да изберем правилните антицелулитни продукти?

Антицелулитен скраб за тяло 330мл.Първо и най-важно условие е продуктите да имат изглаждащ и стягащ ефект върху кожата и да осигуряват дълготрайна свежест. Първата стъпка често е свързана с избора на подходящ скраб за тяло, който ексфолира и подобрява еластичността на кожата. Антицелулитният скраб за тяло съдържа кафени частици, които нежно масажират кожата, а кафеинът от своя страна ускорява кръвообращението в подкожните капиляри и има силно тонизиращо действие.

След тонизирането на кожата какво следва?

Антицелулитно масло - стягащ ефект 100мл.След като кожата е подготвена и изгладена, втората важна стъпка е използването на Антицелулитно масло със стягащ ефект. Маслата обогатени с екстракти от гроздови семки, грейпфрут, розмарин, хвойна и други природни продукти имат силно антиоксидантен, антибактериален и стягащ ефект. Нанасят се с бавни масажни движения, за да се подобри усвояването им в дълбочина от дермата. Процедурата има най-добър ефект при употреба два пъти дневно.

Как да предотвратим появата на стрии?

Масло против стрии 55мл.Един от неприятните резултати от натрупването на целулит е появата на стрии. Те са резултат от резки колебания в теглото и от намалената еластичност на кожата. Маслото против стрии съдържа 100% натурални масла от пшеничен зародиш, шеа, шипка, мандарина, гераниум и лавандула, които проникват дълбоко в кожата и подобряват нейната еластичност. Ароматният коктейл от тези масла спомага за регенериране на кожата и предпазват от изсушаване, гарантирайки дълготраен освежаващ ефект. Маслото против стрии се нанася два пъти дневно с леки масажни движения върху проблемните участъци.

Какво друго е важно да знаем

Чети повече