Какво представлява целулита?

Целулитът е мастна тъкан, която се намира под кожата и с натрупването на мастни клетки, води до деформиране на тази тъкан и видимият ефект върху кожата, известен като “портокалова кора”. Правени са много изследвания за причините за появата на целулит. Освен наследственост, съществуват много фактори като начин на хранене, физическа активност, задържане на вода в организма, което е пряко свързано с особеностите на метаболизма на организма. Все още не е установена точната причина за появата на целулит, но за поддържането на стегната фигура и гладка кожа са създадени различни терапии, лесни за използване в домашни условия. Плажният сезон е причината много жени да потърсят природосъобразни терапии за подобряване на естетическия вид на кожата. Природата е най-добрият лечител.

Как да изберем правилните антицелулитни продукти?

Антицелулитен скраб за тяло 330мл.Първо и най-важно условие е продуктите да имат изглаждащ и стягащ ефект върху кожата и да осигуряват дълготрайна свежест. Първата стъпка често е свързана с избора на подходящ скраб за тяло, който ексфолира и подобрява еластичността на кожата. Антицелулитният скраб за тяло съдържа кафени частици, които нежно масажират кожата, а кафеинът от своя страна ускорява кръвообращението в подкожните капиляри и има силно тонизиращо действие.

След тонизирането на кожата какво следва?

Антицелулитно масло - стягащ ефект 100мл.След като кожата е подготвена и изгладена, втората важна стъпка е използването на Антицелулитно масло със стягащ ефект. Маслата обогатени с екстракти от гроздови семки, грейпфрут, розмарин, хвойна и други природни продукти имат силно антиоксидантен, антибактериален и стягащ ефект. Нанасят се с бавни масажни движения, за да се подобри усвояването им в дълбочина от дермата. Процедурата има най-добър ефект при употреба два пъти дневно.

Как да предотвратим появата на стрии?

Масло против стрии 55мл.Един от неприятните резултати от натрупването на целулит е появата на стрии. Те са резултат от резки колебания в теглото и от намалената еластичност на кожата. Маслото против стрии съдържа 100% натурални масла от пшеничен зародиш, шеа, шипка, мандарина, гераниум и лавандула, които проникват дълбоко в кожата и подобряват нейната еластичност. Ароматният коктейл от тези масла спомага за регенериране на кожата и предпазват от изсушаване, гарантирайки дълготраен освежаващ ефект. Маслото против стрии се нанася два пъти дневно с леки масажни движения върху проблемните участъци.

Какво друго е важно да знаем за здрава и сияйна кожа?

Най-важната част от терапиите за поддържане на здраво тяло и сияйна кожа е стилът на живот, включващ движение и балансирана диета, предотвратяваща прекомерното натрупване на мазнини в организма и подобряваща метаболизма. Хипократ е казал: “Нека храната ви бъде лекарство и лекарството – храна!”

Сподели с приятели: