Косопадът е един от най-честите козметични и здравословни проблеми. В забързаното ежедневие, стресът, неправилното хранене, вирусни или гъбични инфекции, смяна на сезоните и много други фактори, могат да станат причина за поява на косопад. Включването на природни съставки в грижата за косата и кожата се практикува от много векове и се смята за един от най-ефективните методи за отстраняване на проблема с косопада. Шампоан за растеж на косаПроизводителите на козметични продукти прилагат много успешно формули, които са комбинации на протеити (кератин, колаген) и природни екстракти, масла и емулсии, в ежедневната борба с косопада. Грижата за косата започва с подбор на правилния шампоан, който ще заздрави и хидратира скалпа. Шампоан за растеж на коса с кератин, чесън и колаген 450 мл.

Кератин – функции

Кератинът е влакнест структурен протеин, който се намира в епителните клетки по повърхността на кожата. Различните видове кератин са отговорни за структурата и растежа на косата, ноктите и кожата. Функциите на кератините се определят от техните аминокиселинни вериги. Кератинът не може да се разтваря във вода, разтворители, киселини или основи. Поради тази причина структурата му остава непокътната, когато е изложена на химическите процеси в тялото. Кератините разчитат на хидратация (вода), за да поддържат общия си размер и функция. Изграждат косата и ноктите и са смятани за най-силния протеин в човешкото тяло.

Маска за коса с кератин, чесън и колаген 350 мл.

Маска за коса с кератин и чесънСъвременната козметика, която е обогатена с протеини, заздравява косата и стимулира фоликулите на скалпа да се възстановяват. Косата израства здрава, мека и лъскава. Структурата на косъма става по-еластична. Редовната употреба на маски за коса съдържащи протеини и природни екстракти и масла имат магичен ефект върху косата. Те я правят жизнена и устойчива на вредни влияния. В допълнение те, също така може да се каже, че стимулират растежа й.

Чесън – суперхрана за организма

Чесънът е суперхранаЧесънът е растение с много и доказани лечебни свойства. Той е природен антибиотик и с право е наричан “суперхрана”. Ползите от чесъна се дължат на сяросъдържащи вещества, които се отделят при смачкване на скилидката. Освен, че е от най-големите врагове на грипа и настинките, високото кръвно и бактериалните инфекции, чесънът е и незаменим помощник в борбата с косопада. В миналото нашите баби са се борили с прогресиращото падане на косата, чрез различни домашно приготвени маски за коса, съдържащи чесън. В днешно време козметичните производители намаляват до минимум неприятната остатъчна миризма в продуктите с екстракт от чесън и увеличават ползите.

Маска за коса при косопад с чесън 350 мл.

Маска за коса при косопадАлицинът, който се съдържа в чесъна има силни противовъзпалителни и антигъбични свойства, които са широко използвани за лечение на пърхот и сърбеж по скалпа. Чесънът съдържа 17 вида аминокиселини и много благоприятни за косата и кожата минерали като: сяра, желязо, калций, магнезий, калий, цинк и фосфор. Прилагането редовно на козметика против косопад, съдържаща екстракт от чесън, ще успокои скалпа и ще заздрави косата. Активните съставки стимулират корените на косата, контролират секрецията на себум и се справят с косопада. Косата става здрава, силна и еластична.

Сподели с приятели: