Стегнатостта е един от най-важните аспекти на красивата и здрава кожа. С процеса на стареене обаче кожата ни губи колаген, което води до образуването на фини линии, отпускане, по-видими пори и суха кожа. Също така има намалена функция на мастните и потните жлези, което води до намаляване на естествената способност на кожата да произвежда хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е едно от най-универсалните и вещества в природата, намира се в телата на повечето живи организми.

Изследванията обаче показват, че производството на хиалуронова киселина, при хората, намалява с възрастта. Възстановяването на нивата на хиалуронова киселина в кожата може безопасно да се постигне чрез грижа за кожата и естетични процедури. Една от популярните опции, които се използват широко днес, е бустер без операция и инжекция. Бустерът позволява процедурите да бъдат безболезнени и без травми. Като резултат кожата е в състояние да постигне сияен и хидратиран тен, заедно с видимо намаляване на бръчките.

Какво представляват бустерите за кожа?

Бустерите са съвременна терапия от най-висок клас, предназначена да изведе хидратацията и подхранването на кожата на следващото ниво. Лечението използва микроинжекции на мека гелообразна субстанция, чийто основен компонент е хиалуроновата киселина (НА). Както е известно, хиалуроновата киселина е вещество, което човешкото тяло произвежда естествено. За много дерматолози и производители на продукти за грижа за кожата Хиалуроновата киселина е ключов фактор за намаляване на фините линии, като същевременно прави кожата да изглежда по-млада и по-стегната. Бустерите действат като голям резервоар, задържайки влагата, както и стимулирайки фибробластите на кожата. Като цяло има два вида бустери:
– Биоревитализация – с чиста Хиалуронова киселина;
– Мезотерапия – която съдържа формули с Хиалуронова киселина и витамини, минерали, растителни екстракти и аминокиселини.

10 ползи от бустер терапията на кожата

1. Придава естествен блясък на кожата;
2. Хидратира в дълбочина и овлажнява кожата;
3. Изглажда кожата;
4. Подобрява еластичността и стегнатостта на кожата;
5. Омекотява и изглажда мимическите бръчки;
6. Избелва на кожата;
7. Намалява тъмните кръгове под очите;
8. Намалява кожните несъвършенства като белези от акне;
9. Увеличава производството на колаген и обновяването на клетките;
10. Намалява възпаленията и свива порите.

Кои части на тялото трябва да се третират с бустери?

Лице:
Бръчки и фини линии по бузите и около брадичката и устата;
Бръчки по външните ъгли на очите;
Фини линии на челото;
Белези от акне;
Общ овал.

Тяло:
Отпусната кожа на шията;
Отпусната кожа на гърба и на ръцете;
Проблеми с тена, засягащи деколтето.

Разлика между дермалните филъри и бустерната терапия

Докато дермалните филъри са специално предназначени да заменят обема, загубен чрез стареене, то бустерите хидратират кожата отвътре и подобрят цялостното й състояние. Бустерите са предназначени да възстановят баланса на хранителната среда на кожата. Подобряват еластичността на кожата, която е била преждевременно остаряла от прекомерно излагане на слънце, тютюнопушене и факторите на околната среда. Ефективни са при третиране на зони, особено склонни към преждевременно стареене, като деколтето, където кожата е по-фина. Тази терапия е подходяща за всички видове кожа и предлага забележим ефект още след първото нанасяне.

Вижте пълната гама продукти за бустерна терапия тук!

 

Сподели с приятели: