Хомеопатията с годините се наложи като лечение на природна основа, което е изцяло съобразено с факта, че човекът е живо същество с индивидуалност и характеристики, които варират. Това налага и индивидуален подход в подбора на хомеопатичните препарати, в тяхната дозировка и приложение. Широко приложение на хомеопатични препарати има и в сферата на устната хигиена. Изборът на паста за зъби е от важно значение за сияйна усмивка и комфорт. Има пасти за зъби, които са лечебно-профилактични и такива, които са за ежедневна хигиена и профилактика.

Как да изберем подходящата паста за нас?

Има три основни съставки, които е желателно да се избягват при пастите за зъби предназначени за ежедневна употреба: захар, парабени и флуор. Освен това вниманието трябва да е насочено към профилактика на зъбния емайл, венците и не на последно място предотвратяване на появата на лош дъх в устата. Хомеопатията може да ни дари със здраве и с хубава усмивка. Усмивката, от своя страна, ни дава увереност и радост. През нея светът изглежда вълнуващ и красив.

Хомеопатична паста за зъби с розова вода

Хомеопатична паста за зъби с розова вода Хомеопатичната паста за зъби с розова вода се препоръчва заради антибактериалното действие на екстракта от роза. Ограничаването на развитието на бактерии в устната кухина спомага при борбата с кариесите и облекчава работата на стоматолозите. Ксилитолът блокира развитието на бактерии, има силен антикариесен ефект и способността да намалява сухотата в устата. Резултатът от употребата й е дълготраен и освежаващ.

Паста за зъби със спирулина

Паста за зъби със спирулина Пастата за зъби със спирулина се грижи за здравето на венците. Спирулината е вид водорасло и е богат източник на хранителни вещества заради високото съдържание на минерали, каротеноиди, витамини и протеини. Екстрактът от спирулина подпомага кръвооросяването на венците и предпазва от развитието на рак в устната кухина. Чудесна алтернатива в естествената грижа за здрави венци.

Паста за зъби с лавандула

Паста за зъби с лавандула Пастата за зъби с лавандула комбинира профилактика и ароматерапия в един освежаващ за сетивата тандем с масло от мента. Лавандуловата вода има болкоуспокояващ ефект и в комбинация с освежаващото ментово масло се превръща в елексир за венците. Приятният аромат и свежест се запазват дълго време като послевкус. Добавеният ксилитол повишава защитата от кариеси и гарантира блестяща усмивка.

Наша е грижата да се чувстваме добре като подбираме внимателно и според нуждите си правилните продукти за здрави зъби и без притеснения да раздаваме усмивки.

Сподели с приятели: