Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е основното градивно вещество на дълбокия слой на човешката кожа, наречен “дерма”. Отговаря за гладкостта и еластичността на кожата, заради способността си да свързва голямо количество водни молекули. Хиалуроновата киселина може да свърже вода в количество от 1000 до 4000 пъти по-голямо от собственото й тегло. Това е рекорд и надминава всички останали природни или изкуствено получени вещества. Хиалуроновата киселина в кожата е отговорна и за тъканното възстановяване. Когато изложим прекомерно кожата на UV лъчение, тя се възпалява (т.нар. слънчево изгаряне). Това понижава производството на хиалуронова киселина от клетките на кожата и повишава уврежданията причинени от вредните слънчеви лъчения.

Розово масло

Вода с розово масло
Вода с розово масло

В комбинация с продуктите обогатени с хиалуронова киселина, много от съвременните гримьори споделят, че използват капки розово масло или розова вода като основа преди полагане на грим. Маслото от роза не само хидратира кожата на лицето и шията, но също така успокоява кожата и има стягащ ефект върху фините подкожни капиляри. Маслото добито от рози има уникалните свойства да нормализира киселинността на кожата, както и да неутрализира вредните метеорологични влияния върху дермата. Най-уникалното е, че е подходящо за всички видове кожа, защото не влияе върху отделянето на себум и има антибактериално действие. Розовото масло успешно се прилага като лечение за заздравяване на рани.

Съвети за сияйна кожа

Предлагаме на вниманието Ви две изключително лесни домашни рецепти с розово масло, които имат магичен ефект върху кожата:

  • Розова вода: Вземете една чаша дестилирана вода и добавете в нея десет капки розово масло. Съхранявайте на хладно и тъмно в хладилника, и използвайте като лосион за лице.
  • Розово мляко: Сварете една чаша прясно мляко и го охладете. Добавете пет капки розово масло. Съхранявайте го на хладно и тъмно в хладилника, и използвайте като тоалетно мляко за почистване и хидратация на кожата.

Тук може да разгледате продуктите с розово масло.

Сподели с приятели:

Вашият коментар