Кожата на лицето е една от най-важните части на тялото. Когато кожата на лицето стане СУХА обаче, тя може да се усеща груба и опъната, дори зачервена, лющеща се и сърбяща. Има няколко причини за сухата кожа на лицето и разбирането на тези причини, ще ви помогне да откриете подходящи решения.

ПРИЗНАЦИ И СИМПТОМИ

Суха кожа на лицето е често срещано състояние, въпреки че някои хора са по-предразположени към него, отколкото други. Основните типове кожа на лицето са:

 • Нормална
 • Суха
 • Мазна
 • Комбинирана кожа

 С напредването на възрастта е редно да вземем предвид по какъв начин стареенето на кожата се отразява на състоянието й.

Когато кожата на лицето първоначално започне да губи влага, изсушаването може да бъде забелязано само като:

 • Опъване
 • Загрубяване

Ако това първоначално изсушаване не се третира, то може да се задълбочи и кожата да стане:

 • много опъната
 • лющеща се
 • напукана
 • причиняваща сърбеж

На този етап е възможно да се появят причинени от изсушаването фини линии, което допринася за преждевременно стареене на кожата и формиране на бръчки.

Сухата кожа не е в състояние да регулира своята хидратация.

ПРИЧИНИ И ОТКЛЮЧВАЩИ ЯВЛЕНИЯ

Основните отключващи състояния са свързани с околната среда и с неправилния режим на грижа за кожата. Лицето обикновено е изложено на тези външни причини за суха кожа много по-често, отколкото останалата част на тялото ни. Кожата се нуждае от различни хранителни вещества, ненаситени мастни киселини и витамини, за да функционира правилно. Липсата на всеки от тях може да допринесе за суха кожа.

РЕШЕНИЯ

Какви са решенията за суха кожа на лицето?

 1. Създайте си добър режим за ежедневна грижа за кожата, за да подобрите външния й вид и как я усещате.

2. Подходящите продукти за грижа за кожата дават на сухата кожа хидратирането и подхранването, от които тя се нуждае.

yogurt

Дневен крем Bulgarian Yogurt Skin  е иновативна програма за грижа , която осигурява гладка и перфектно хидратирана кожа.

Какво съдържа и какво прави за теб?

 • Lactobasillus Bulgaricus – активен концентрат от Българско кисело мляко с подмладяващо  и стягащо действие, проверено и доказано във времето.

 

 • Хиалурон – известен също като хиалуронова киселина. Съществен компонент на съединителната тъкан. Той има високи хигроскопични възможности, подобрява регенерацията на кожата, а също така засилва разпространението на хранителни вещества. Със застаряването на кожата на лицето количеството на свободен хиалурон намалява в епидермиса и особено в долните слоеве на дермата. Хиалуроновата киселина при локално приложение може да забави и да обърне процеса на формиране на бръчки. Освен това тя може да се оптимизира допълнително чрез подходящ овлажняващ режим на грижа за кожата.

 

 • Масло, извличано от семената на Амаранта – съдържа много ненаситени мастни киселини и е богато на сквален – антиоксидант. Скваленът е една от най-важните съставки на мастния компонент на защитния филм на кожата и допринася за това тя да изглежда здрава и естествена.

Серията се препоръчва за жени над 25 години, когато тялото започва да намалява синтеза на колаген и се активират процесите на стареене.

!Превенция на бръчките е основна задача в грижата за кожата на лицето за всяка дама! 

Пребори Враг номер 1 на кожата – СУХОТАТА – със серията Розово масло и ЙОГУРТ

https://www.rozata.com/bulgarska-roza/rosa-yoghurt.htm

Сподели с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *