Розово масло

СЪСТАВКИ В РОЗОВОТО МАСЛО

РОЗОВОТО МАСЛО ПРИ БЕБЕТА И ДЕЦА

ПРОДУКТИ ОТ РОЗОВО МАСЛО

 


 

Българската Роза винаги е била символ на красота, младост и здраве.

Розово масло от Роза Дамасцена има дълбок и силен аромат и от нея се получава Розово масло с най-доброто качество. Със своите 70% България е лидер на световния пазар в производството на розово масло Наричано „течно злато“, заради уникалните му свойства и високата цена, розовото масло е природен еликсир с неизброими ползи.

В състава на Розовото масло присъстват минерали, витамини и антиоксиданти, които имат успокояващо, противовъзпалително и подхранващо действие.

Поддържа влажността на кожата, прави я мека и нежна.

Розовото масло помага за заличаването на белези- успешно лекува белези по кожата от акне или шарка.

Облекчава спазмите в дихателната и храносмилателна система.

Ароматерапията с розово масло намалява нивото на кортизол (хормона на стреса) и има положително въздействие при депресивни състояния.

Със своите 70% България е лидер на световния пазар в производството на розово масло!

Розовото масло е едно от малкото етерични масла, които нямат дразнещ ефект върху кожата ни. Можете да го ползвате  в чиста форма върху лицето и тялото. Можете да добавите малко чисто розово масло в крема, който използвате. Розовото масло мирише толкова силно, че можете да го използвате като парфюм. Ако искате да ползвате розовото масло перорално трябва да го смесите с малко мед, тъй като то има лек горчив вкус. Въпреки това е много добро за готвене и изискани коктейли.Ефектът на Розовото масло

Казват, че Българското розово масло има ефекти като афродизиак, премахва стреса и напрежението и има антибактериално действие. Пълна вана с няколко единични капки масло, на които се наслаждавате точно преди лягане, е идеален завършек на деня. Спомагателната за циркулацията свойства на розовото масло предизвиква приятно усещане за тялото. Стресът и напрежението отпадат – спокойният красив сън е следващият епизод. Уникалната консистенция и състав на розовото масло има защитен и ободряващ ефект върху психическото състояние . Невероятно приятният аромат предава усещането за сигурност.

Розовото масло все още не е достатъчно проучено. Има няколко клинични проучвания, че то може да се отрази положително не само върху депресията при хората , но най-вероятно също има спазмолитични свойства. Тези предположения обаче не са научно доказани. В тази посока се правят все още опити.

Розово масло от българска роза

Българското Розово масло


СТОТИЦИ СЪСТАВКИ В РОЗОВОТО МАСЛО

Основното розово масло трябва да се състои от три до четиристотин различни съставки. Някои вещества се срещат само в много малки концентрации. Основните две  съставки на са гераниол и цитронелол . Те са напълно нетоксични за хората. Те имат забележителна активност срещу микроорганизми. По тази причина те са толкова отлични за грижата за кожата . Чисто, истинско розово масло се счита за етерично масло с най-ниска токсичност .

Съставките в розовото масло

Розово масло- усещане за нежност, чистота и релакс


РОЗОВОТО МАСЛО ПРИ БЕБЕТА И ДЕЦА

Препоръчания микс  за масажно масло за деца е:

– Смесва се една капка натурално розово масло със 100 мл бадемово масло и след това внимателно го нанасяте в кожата. Бебетата и децата се отпускат и се чувстват добре.

Розовото масло действа като естествено средство за грижа за кожата . То е неограничено и подходяща за всеки тип кожа. То има антисептичен ефект . Това е показано и в клиничното проучване на шампоан, обогатен с розово масло. Резултатът от изследването е, че то помага за борба с дерматит . Използвайте ценното масло пестеливо. То разгръща своя аромат и неговите ефективни свойства в най-добро качество, когато се използва в малки дози. Тук важи максимата „по-малко е повече“. Често капката е достатъчна, за да се постигнат желаните ефекти.


ПРОДУКТИ ОТ РОЗОВО МАСЛО

Скъпоценното масло, за което изисква около 30-40 розови цветчета за една капка розово масло, е предназначено да стимулира регенерацията на клетките и да успокоява дразненето на кожата .  Маслото намира различни приложения.

-В кухнята се усъвършенстват рецепти за готвене

– В козметичната индустрия тя е съставка на много парфюми и кремове. По-специално, така наречените продукти против стареене, които обещават по-млад тен, съдържат розово масло.

- Промишлеността използва популярното природно българско розово масло за производството на различни продукти в козметиката.

-Медицински приложения

В допълнение към успокояващия ефект върху ума и състоянието на ума, както и върху грижата за кожата, има много области на приложение, при които розовото масло има благоприятен и приятен ефект.


Продукти с розово масло- козметика, храни, парфюми

Продукти с Розово масло